Winterzon - Jackie van Laren

27-11-2021

Deel 4 van de Onder de bomen -serie

Feelgood

Het verhaal

Kerstmis nadert in boswachterij De Grote Weijde. Dankzij een verrassende vondst heeft Freek zijn grote huis kunnen opknappen. Zijn beste vriend Simon heeft hij aangesteld als beheerder van het huis en landgoed. Nog nooit heeft Freek zo veel banden gehad met andere mensen - en hij voelt zich er goed bij. Aarzelend hebben hij en Sylvie weer toegegeven dat er meer is tussen hen dan vriendschap. Veel meer. Het kerstdiner, dat hun meest vertrouwde vrienden en dierbaren samenbrengt, kan wel eens het mooiste en warmste in jaren worden.

'Samen', zei hij glimlachend.


Eindelijk viel het laatste deel van de Onder de bomen -serie in mijn brievenbus, eindelijk kon ik lezen hoe het verder gaat met Sylvie, Freek, Ties en al de rest van de hechte vriendengroep die zich doorheen de seizoenen gevormd heeft.

Eerst was ik wel een beetje teleurgesteld door de dikte van het boek. Wat had ik graag een doorlezer gehad van een 400-tal pagina's, maaaaarrr Jackie van Laren bewijst nogmaals dat een dun boek ook heel veel te vertellen kan hebben!

In het laatste deel van deze leuke serie voel je dat alles op zijn plaats valt, toch weet Jackie van Laren weer wat nieuwe wendingen uit haar hoed te toveren. Deze zorgen voor een fijne, prikkelende en humoristische pageturner. Winter is overigens mijn favoriete seizoen, en ik ben bovendien een enorme kerstfanaat, dus dit boek kon mij zeker bekoren! De gezelligheid die 's winters gecreëerd wordt in Huis De Toecomst door de kerstboom, maar bovenal door al de liefde die in het huis rondzweeft, verwarmd heel mijn hart.

Het nawoord van Jackie van Laren heeft voor mij ook wel een fijne toegevoegde waarde. Ze laat je binnenkijken over hoe zij deze Onder de bomen -serie beleefd heeft. Heel fijn!

Kortom een heerlijk boek dat je tijdens deze tijd van het jaar kan verwarmen tijdens kille, grijze dagen.


Deze paragraaf wil ik graag met jullie delen

Als hij alles niet doordacht en analyseerde had hij totaal geen houvast meer. Hoewel...dat was niet helemaal waar. Sylvie was zijn houvast. Bijna alles wat hij probeerde lukte, zelfs al moest hij er heel ver zijn comfortzone voor uit: het lukte veel beter dan hij had gedacht, en zeker veel beter dan hij het in zijn eentje had gekund.


Specificaties

Uitgever: Boekerij

Prijs: Paperback €12,99 E-book €9,99

Publicatiedatum: 26 november 2021

Aantal pagina's: 224

ISBN: 9789022591475