Zeis - Neal Shusterman

16-09-2022

Young adult

Deel één van de Arc of Scythe- trilogie

De enige met wie hij dit lot deelde was Citra. Als zij het niet konden opbrengen om elkaar te vertrouwen, wat bleef er dan over, behalve een voorlopige vergunning tot doden?

Een wereld waar iedereen tevreden is, zonder honger, pijn en zelfs zonder dood. Lijkt je dat een droom of eerder een gruwelijk toekomstbeeld? Alleen Zeisen hebben de kracht om over leven en dood te beslissen, om zo de wereldpopulatie onder controle te houden.

Wanneer de zestienjarige Citra en Rowan uitgekozen worden door Zeis Faraday om een opleiding tot Zeis te volgen, is hun eerste reactie om dit te weigeren. Waarom zouden ze iemand willen worden die anderen van het leven beroofd? Maar weigeren is geen optie. Maar wat zal er gebeuren wanneer er een stevige competitie losbarst tussen Citra en Rowan, en de verliezer het zal moeten bekopen met de dood?

Ik hoorde zoveel goeds over Zeis waardoor ik hem absoluut ook zelf een keertje wilde lezen. De eerste twintig pagina's vond ik het verhaal nogal vreemd, maar daarna begon ik er vlotjes in te komen en kon ik het boek niet meer wegleggen.

De verhalende lijn van Citra en Rowan wordt afgewisseld met dagboekfragmenten van andere Zeisen, die je een duidelijker beeld geven van wat er omgaat in het hoofd van een Zeis.

Door de fijne schrijfstijl van Neal Shusterman leest het verhaal heel makkelijk weg en ook het verhaal zelf zit goed in elkaar, het klopt. Door gans het verhaal loopt een zekere spanning, die op het einde uitmondt in een onverwachte cliffhanger.

Zeis is de bookstagram hype meer dan waard, op naar deel twee!


Specificaties

Uitgever: Pelckmans

Prijs: Hardcover €22,50 E-book €12,99

Publicatiedatum: 23 maart 2022

Aantal pagina's: 450

ISBN: 9789059248427

Met dank aan Uitgeverij Pelckmans voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.