Zoals sneeuw valt- Erin Doom

15-04-2024

Roman

'Soms is er meer dan een paar ogen nodig om te kunnen zien, soms heb je een hart nodig dat in staat is om te kijken.'

Ivy groeit tezamen met haar vader op in het rustige, serene Canada. Omringd door niets meer dan bossen, ijs en stilte voelt Ivy zich op haar best. Maar na het overlijden van haar vader, moet Ivy noodgedwongen verhuizen naar haar peetvader John in het zonnige Californië.

John doet zijn uiterste best om het Ivy naar haar zin te maken, maar dat is buiten John zoons Mason gerekend. Mason beschouwt Ivy als een indringer en doet er alles aan om haar het leven zuur te maken. Beetje bij beetje sluit Ivy zich meer en meer af van de buitenwereld, wentelt zich in het verdriet om haar vader en het gemis van haar thuis.

Maar wanneer een mysterieuze, schokkende gebeurtenis, iedereen zijn wereld op zijn kop zet, lijken de bevroren harten van twee gekwelde zielen eindelijk te ontdooien.

Hij zou altijd mijn zon zijn.
Mijn ster in het donker.
Ik zou nooit meer kunnen stralen.

De verwachtingen van Zoals sneeuw valt waren van begin af aan al hoog gespannen. Erin Dooms vorige boek, De Tranenmaker was immers eentje om voor altijd in je hart te sluiten. De mythe over de vloek van het tweede boek is allerminst van toepassing op Zoals sneeuw valt, want ook deze keer wist Erin Doom zich in razendsnel tempo aan me vast te grijpen.

Haar mysterieuze, beeldende schrijfstijl doorspekt met poëtische zinnen en citaten wist me keer op keer te vangen, vast te houden en mee te nemen in het verhaal van Ivy en Mason. Twee personages die gedetailleerd uitgewerkt werden en waarvan de gevoelens en gedachten feilloos aan de lezer worden overgebracht. Ondanks het verhaal toch veel raakvlakken heeft met De Tranenmaker, is het ook weer totaal anders.

Een onverwachte, schokkende wending zorgt voor een 'niet-kunnen-wegleggen-van-het-boek-situatie', waardoor al de rest van je leven er even moet aan geloven en alleen Zoals sneeuw valt nog telt.

Erin Doom deed het weer. Ze schreef wederom een vlot, meeslepend verhaal bomvol emoties. Angst, verdriet, eenzaamheid, gemis, woede en prille liefde maken je even onbereikbaar voor je ronddwalende gedachten. Even gelukzalig bevroren in Zoals sneeuw valt.

Niet alle ruimteschepen gaan naar de hemel.

Specificaties

Uitgever: AW Bruna

Prijs: Gebonden €24,99 E-book €12,99 Luisterboek €15,99

Publicatiedatum: 28 maart 2024

Aantal pagina's: 496

ISBN: 9789400517011

Met dank aan Uitgeverij AW Bruna voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.