Zomerloof - Jackie van Laren

06-11-2021

Deel 2 van de onder de bomen- serie

Feelgood

Sylvie moest even slikken. Haar dochter, nog net geen twaalf jaar, en bam. Precies de vinger op de zere plek.

Het verhaal

De zomer is aangebroken en boswachter Sylvie begint zich al aardig thuis te voelen in haar nieuwe werkgebied De Grote -Weijde. Ze kent het bos dat ze onder haar hoede heeft inmiddels op haar duimpje en ze heeft een paar belangrijke vriendschappen gesloten. Ook haar dochter Ties heeft het naar haar zin: haar laatste weken op de basisschool zijn afgesloten met een knal, en een zoen van de leukste jongen van de klas. Ze is verliefd en het is wederzijds; ze kan haar geluk niet op.

Stapje voor stapje verdiept ook Sylvies vriendschap met Freek zich, al is hij een complexe man. En dan is er nog het probleem van Freeks onderhuurders, die het grote huis op het landgoed bewonen en zich bezighouden met zaken die absoluut niet thuishoren in een vredig -natuurgebied als De Grote Weijde. Freek heeft Sylvie op meer dan één -manier nodig, maar het voelt voor hem als een onmogelijke opgave om haar echt dichtbij te laten komen.


Ik was na Lentegroen onmiddellijk verder gegaan met Zomerloof, deel twee van de Onder de bomen- serie.

Allereerst staat er een fijn stukje geschreven over wat vooraf ging, dit is heel erg handig als je een tijdje tussen de twee delen laat, zo ben je weer helemaal mee vooraleer je aan het nieuwe verhaal begint.

Zomerloof volgt echt heel mooi op op Lentegroen, je kan eigenlijk perfect in één ruk doorlezen. Je raakt nog meer verdiept in de personages, die ik na deze Zomerloof voorgoed in mijn hart heb gesloten. Sylvie, Freek en Ties zijn samen echt de topingrediënten voor een succesverhaal.

De humor die Jackie van Laren zo fijn verweeft in het verhaal bracht mij vaak aan het lachen. Zomerloof leest lekker luchtig weg, al komen er hier en daar toch weer wat nieuwe moeilijkheden tevoorschijn in het verhaal. Ze worden heel subtiel opgebouwd, waardoor je de spanning onbewust toch meekrijgt en het naar het einde van het boek toe nagelbijten wordt.

Jackie van Laren gaat in Zomerloof ook wat verder in op de desastreuze gevolgen van pesten en schenkt ook extra aandacht aan de aandoening van Freek, asperger. Ze laat je meekijken naar de moeilijkheden in het dagdagelijkse leven hoe hiermee om te gaan.

Het einde triggert enorm om onmiddellijk met Herfstrood, het derde deel te beginnen. Gelukkig had ik deze al in huis! Waar ik bij Lentegroen zei, dit is het beste boek dat ik van Jackie van Laren al gelezen heb, zeg ik dit opnieuw bij Zomerloof, en wie weet, ook weer bij Herfstrood?


Deze paragraaf wil ik graag met jullie delen

'Heb ik je wakker gemaakt, gekkie?' zei Sylvie liefdevol, en ze ging even op de rand van Ties' bed zitten om haar een knuffel te geven. Haar kind rook naar eigen, naar slaap, haar warme lijf vol vertrouwen en overgave. Dit was het soort liefde dat iedere wond heelde, voelde ze diep vanbinnen. De onvoorwaardelijke liefde tussen moeder en kind. Zolang ze Ties had, zou er altijd iets zijn wat sterker was dan wat voor een verdriet een man haar ook maar zou kunnen aandoen.


Specificaties

Uitgever: Boekerij

Prijs: Paperback €17,50 E-book €9,99 Luisterboek €14,99

Publicatiedatum: 15 juni 2021

Aantal pagina's: 416

ISBN: 978 90 225 9145 1