Zomerzussen- Monika Peetz

18-09-2023

Roman

'Als wolkenvanger mag je niets uitstellen, als je niet oppast neemt de wind het moment zomaar met zich mee.'

Wanneer vier zussen een onverwachte uitnodiging van hun moeder krijgen om enkele dagen samen door te brengen op een plaats waar hun hart enerzijds ooit zwol van vreugde maar anderzijds ook twintig jaar eerder gebroken werd, zijn ze alle vier nogal sceptisch. Het weinige contact dat de zussen onderling hebben, maar ook de bijna onbestaande band met hun moeder roept de nodige vragen op. Wat heeft hun moeder te vertellen? De zussen gooien hun plannen om en ondernemen de reis, voornamelijk uit nieuwsgierigheid. Vier totaal verschillende zussen, vervreemd van elkaar, in een klein vakantiehuisje met een moeder die het steeds beter lijkt te weten. Als dat maar goed komt…

Zomerzussen is het allereerste boek dat ik las van Monika Peetz, maar dit beviel mij zo dat haar eerder geschreven boeken ook al op mijn TBR belandt zijn.

Zomerzussen wordt voornamelijk verteld vanuit het perspectief van Yella, één van de vier zussen. Op vlotte, aangename manier wordt je meegesleept in de problematiek van het gezin, de moeilijke onderlinge relaties en het gebrek aan liefde en bevestiging. De mooie, langzame toch boeiende opbouw zorgen voor een fijne aanloop naar het plot en geven het verhaal het einde dat het nodig heeft.

Zomerzussen is een mooi verhaal over het vasthouden aan herinneringen om later te ontdekken dat ze niet meer zijn dan slechts een stip in de verte. Een verhaal over het leven in het hier en nu.

In haar stoutste dromen had ze niet verwacht dat dit landschap haar een thuisgevoel zou kunnen geven. Ze had niet vermoed hoezeer ze diep vanbinnen naar dit toevluchtsoord had verlangd. Yella pakte haar telefoon en stuurde een paar foto's naar David. Ik ben aangekomen, tikte ze. Daar was geen woord van gelogen.

Specificaties

Uitgever: Ambo|Anthos

Prijs: Paperback €22,99 E-book €12,99 Luisterboek €13,99

Publicatiedatum: 15 mei 2023

Aantal pagina's: 288

ISBN: 9789026361067

Met dank aan Uitgeverij Ambo|Anthos voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.